Mar 15, 2009

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Κυρία Μαρίνα ένας κόσμος με λίγα άστρα

Η ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα,είναι η σημαντικότερη σε κοινωνικό μήνυμα ιστορία που μπορώ να θυμηθώ εδώ και καιρό στη χώρα μας. Αγγίζει ένα πλήθος θεμάτων με τρομακτική απλότητα και μας φέρνει προ των έργων μας.

Τι θέματα ? Για να δούμε..

Της εκμετάλευσης του εργαζόμενου, της αισχρής κερδοσκοπίας, της ξεδιαντροπιάς των εταιρειών, της φτήνιας των ηθών της κοινωνίας μας.

Οι νόμοι του κράτους μας οι οποίοι ισχύουν μόνο για τους δυνατούς, η επίθεση της λέει δεν εξερευνήθηκε από την αστυνομία καθώς έκλεισαν αρχικά την υπόθεση καταλήγοντας μετά τον freddoccino στο συμπερασμα της ενδοοικογενειακής διαμάχης, πιθανότατα και ερωτικής αντιζηλίας.

Του ρατσισμού, "ήρθε τώρα η Βουλγάρα να απαιτήσει άκουσον άκουσον δικαίωμα στα βαρέα και ανθυγειηνά" εδώ τους Έλληνες ρουφάμε και δε μιλάνε.

Του τεράστιου θέματος των μεταναστών που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτή την ανάξια χώρα, η οποία με διδακτορικό στη διασπορά δεν καταδέχεται τους ξένους.

Στο τέλος της ιστορίας μας καταλήγουμε πάντα σε ένα μέρος.
Σε μια αναθεματισμένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ανθρώπινη.

Ανθρώπινη

Ανθρώπινη.

...και στους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν ακόμη να ισχυρίζονται ότι την διατήρησαν ακέραια και δεν την παρέδωσαν στα ξένα χέρια υπό την ομηρία μιας ελπίδας.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την εκπομπή του Παύλου Τσίμα "Έρευνα" για την Κωνσταντίνα Κούνεβα που προβλήθηκε στις 14/02/2009.



Στη συνέντευξη της Κυρίας Μαρίνας αποτυπώνει απόλυτα τη χώρα στην οποία ζούμε, όπου λίγο λίγο υπογράφεις και παραδίδεις κι ένα ακόμη κομμάτι από τον εαυτό σου.

Λίγο λίγο γίνεσαι μικρότερος στα μάτια σου.

Αύριο θα περπατάς με το κεφάλι πιο σκυμμένο από χθες, τα μάτια σου θα δακρύζουν πιο συχνά, που έβαλες την ανάγκη τη δική σου και των δικών σου πάνω από την αξία σου και από τα όνειρα σου.

Όλοι το κάνουμε, ή μάλλον οι περισσότεροι,

Απλά κάποιοι το πνίγουν σε ένα τσιγάρο ή πετάγονται το βράδου στον ύπνο τους και λυγίζουν στην ιδέα ότι το αθώο βλέμμα των παιδιών μπορεί να κακοποιηθεί και αυτό μια μέρα.

Και κάποιοι το υπερηφανεύονται και αφ' υψηλού αγναντεύουν τα άλλα ανθρωπάκια.

Αυτή η φράση της κυρίας Μαρίνας στο τέλος...αυτό το βλέμμα...αυτό το βλέμμα...έτσι κοιτάζουν στη σημερινή Ελλάδα οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, έτσι κοιτάζουν οι όμηροι των απραγματοποίητων ονείρων.

Τελικά είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να καθαρίζεις τον κόσμο.

3 comments:

Kirki said...

αχ βρε Τεό μου.Να σαι καλά με την ευαίσθητη ματιά και τον λόγο γεμάτο περιεχόμενο.
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω σ αυτά που γράφεις.
Και να δηλώσω υποταγμένη και ηττημένη.Με μικρές αναλαμπές επανάστασης.
Η Κούνεβα μας ξεμπρόστιασε και κυρίως ξεμπρόστιασε τις ψυχές μας

Kirki said...

και πόσους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους ενόχλησε η Κωνσταντίνα,η Βουλγάρα με την ψυχή Αρχαίου Ελληνα.
Μερικοί από δαύτους ούτε μια γραμμή δε βρήκαν να γράψουν στα άρθρα τους γι αυτήν.
Κάποιοι στο ραδιόφωνο σε μην ακροατών γιατί δεν ασχολούνται με το θέμα Κούνεβα είπαν να τους αφήσουμε να κρίνουν αυτοί αν ένα θέμα είναι σημαντικό(Παπαπαναγιώτου στον Αλφα).
Ασε,σιχάματα

Teo said...

Σε ευχαριστώ Κίρκη μου για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς αυτή η κοινωνία δεν εκπαιδεύει. Αφομοιώνει. Και η αφομοίωση πονάει, σκοτώνει τα όνειρα. Ορισμένες φορές κουράζεσαι να την πολεμάς και αυτοί πουδεν κουράζονται ποτέ πρέπει να υμνούνται. Η Κ. Κούνεβα δεν είναι υπερ-ήρωας, είναι μια γυναίκα που ξέρει τα δικαιώματα της και σαν άνθρωπος και σαν εργαζόμενος και το σημαντικότερο τα απαιτεί. Σκέψου που έχει φτάσει αυτή η κοινωνία ώστε να λέγονται πλέον ήρωες (και είναι) απλά γιατί τα διεκδίκησε, και δεν έκανε ότι κάνουμε εμείς καθημερινά. Πως αλλάξανε οι ήρωες..

Powered By Blogger