Nov 11, 2008

Die Welle - Το κύμα


Όταν μια ταινία σε διδάσκει για την διαχείριση της μάζας αλλά και τις παράξενες τάσεις της ανθρώπινης φύσης σε 101' λεπτά μπορείς να νιώθεις τυχερός (και επηρεασμένος αρκετά για να το ανεβάσεις στο Blog σου ξημερώματα).

Το Κύμα του Dennis Gansel αφορά την ιστορία που ξεκίνησε από την αμφισβήτηση νεαρών μαθητών για το ενδεχόμενο επανεμφάνισης ενός νέου κύματος Ναζισμού στη Γερμανία. Ο καθηγητής τους ξεκινάει ένα πείραμα λοιπόν υιοθετώντας καίρια στοιχεία της ναζιστικής κοινωνίας προκειμένου να εξαλείψει τα δημοκρατικά στοιχεία που διέπουν την έως τώρα ζωή τους στο σχολείο και την αντικατάσταση τους με απολυταρχικά στοιχεία όμοια του Ναζισμού μια τη δημιουργία ενός κινήματος που ονομάζεται Το Κύμα .
Πριν πεις κύμινο ότι ξεκίνησε σαν εργαστηριακό πείραμα μεταφέρεται στις ζωές όλων των μελών του πειράματος και βρίσκουν πολυπρόσωπους υποστηρικτές που καταλήγει στη δημιουργία μιας κλειστής κοινωνίας με δικούς της νόμους, τάξη και ρόλους.
Το κύμα πραγματικά ασυγκράτητο σε παρασύρει σε ένα συνονθύλευμα ερωτημάτων σχετικά με τις ανθρώπινες ανάγκες και τάσεις που φωλιάζουν μέσα μας, τη δύναμη των μαζών και την επικινδυνότητα των ανθρώπων που μπορούν να τις χειραγωγήσουν.
Πόσο μάλλον όταν βασίζεται σε αληθινή ιστορία, σε μεγένθυση βέβαια για τις ανάγκες της πειστικότητας. Απίστευτο.

Υ.Γ. Βέβαια πάντα όλες οι υπέροχες ταινίες ξεκινάνε από ένα καλύτερο βιβλίο!



No comments:

Powered By Blogger