Dec 26, 2008

Χριστούγεννα, πίσσα και πούπουλα

Η μέρα..Χριστούγεννα

Η ώρα..21.30
Η διάθεση..χριστουγενιάτικη, που σημαίνει ευτυχία στον γύρω κόσμο.

Είμαι στην οδό Πειραιώς και περνάω τη διαστάυρωση με την Ιερά οδό, ανεβαίνω προς Ομόνοια. 
Και ξαφνικα..

Δεξιά μου περνάει ένας άνθρωπος με ένα μπουκάλι φτηνό ουίσκι στο χέρι και ένα άλλο περιμένει στη σακούλα, αμέσως αμέσως δίπλα, μια όμορφη μαυρούλα τραβολογιέται από δυο παληκαράδες του ίδιου χρώματος. 

Το φανάρι ανάβει πράσινο και ο άνετος με την άνετη ζωή στο αυτοκινητάκι του τους προσπερνάει έτσι απλά και πάει παρακάτω.Έχει κίνηση πριν την Ομόνοια.
Ανάμεσα στα κόκκινα φώτα και το ψιλόβροχο ξεχωρίζουν μερικά παλικάρια μεταξύ μειονοτήτων που σα να ψάχνουν να αγοράσουν κάτι..αλλά δεν το παίρνουν εύκολα.

Στα δεξιά μια παρέα πακιστανών με μπουκάλια στην τσάντα και αμέτρητη θλίψη στα μάτια που να θαμπώσει στο λεπτό μπορεί το λαμπύρισμα από τα αμέτρητα λαμπιόνια των δρόμων οδεύουν προς το υγρό, αφιλόξενο σπίτι τους μακριά από τους αγαπημένους τους να "γιορτάσουν"  τα Χριστούγεννα.

Το φανάρι ανάβει ξανά και η αυτοκινητοπομπή ξεκινά. Άνετοι δε βιαζόμαστε έχουμε και καλοριφέρ αναμμένο. 

Φτάνω στην πλατεία ομονοίας. Μια πιτσιρικο-παρέα με 4 αγόρια και μια κοπέλα κάθεται καταγής. Οι μισοί έχουν το απόλυτο χάος στο βλέμα τους, οι άλλοι μισοί προσέχουν τον περίεργο που τους κοιτάει απτό ζεστό παράθυρο του αυτοκινήτου του, αλλά σιγά το νέο, ξαναγυρνάνε στη θέα του πεζουλιού.   Η κοπελίτσα σηκώνεται πέρνει έναν 50ρι τύπο χειρότερο από αυτούς που δε μπορεί να σηκώσει ούτε το κεφάλι του, και πάνε προς ένα ξενοδοχείο δίνοντας ραντεβού σε λίγο με την παρέα της. Μόνο ένας μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του ώστε να την προσέξει.

Και το φανάρι ανάβει ξανά, αναίμακτα περνά και αυτή τη νύχτα, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Ελλάδας, εκεί που τα όνειρα καταστρέφονται. Εκεί που το μέλλον της κοινωνίας μας καταρέει χωρίς καμιά βοήθεια.

Ποια χριστούγεννα και ποια παραμύθια, μπήκα σε έναν αλλοτινό κόσμο 5 λεπτά από το σπίτι μου, κόσμος υποφέρει και οικογένειες πονάνε πίσω από αυτό τον κόσμο, κι εμείς πάμε για ποτάκι βυθισμένη στον μικρόκοσμο μας.

Να τα παρατούσα όλα ήθελα, να έκαιγα και εγώ τον τετράτροχο σκλάβο και να έσπαγα ότι έβρισκα, αλλά δεν το έκανα. Δεν αντέχω όμως άλλο να βλέπω αυτή την κοινωνία να μη δίνει φράγκο...

ΤΑ ΧΩ ΜΙΣΗΣΕΙ ΤΑ ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ
Μ' ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ
ΝΑ ΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΩ
ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ


(Μίλτος Πασχαλίδης - Οι ντομάτες)


Dec 20, 2008

Όταν μια εικόνα αξίζει όσο όλες οι λέξεις - Φωτογραφίες Ελλάδα 7/12 - 15/12

A boy stands before a burning barricade in the northern Greek city of Thessaloniki as rioters smashed, burned and looted buildings in several Greek cities on Monday, Dec. 8, 2008. (AP Photo/Nikolas Giakoumidis)
A man's hand drips blood as he stands in front of riot policemen during a demonstration in Athens December 9, 2008. (REUTERS/John Kolesidis)
Mannequins burn during riots in the northern Greek town of Thessaloniki December 8, 2008. (REUTERS/Grigoris Siamidis (GREECE)
A youth holds a candle and a red rose in front of the Greek Parliament during a demonstration in Athens on December 13, 2008. (ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)
Athens' giant Christmas tree burns in front of the Greek parliament in Athens December 8, 2008. Protesters set fire to a major department store in central Athens and torched the city's giant Christmas tree outside parliament as anti-government protests worsened. (REUTERS/John Kolesidis)
A riot policeman is immersed in fire from a thrown molotov cocktail after a demonstration in central Athens on December 12, 2008. (Kostas Tsironis/AFP/Getty Images)
Students demonstrate in front of the police headquarters of Athens, on December 15 2008. Riot squads ringed Athens police headquarters as Greek protesters targeted state institutions, while the right-wing government faced new headaches with the re-emergence of a landswap scandal. (OLIVIER LABAN-MATTEI/AFP/Getty Images) #

A protester holds a molotov coctail next to a burning barricade in athens on December 8, 2008. Fury at the fatal police shooting of a schoolboy, 15-year-old Alexandros Grigoropoulos, erupted in a third day of rioting across Greece on Monday, with youths burning banks and shops, attacking hotels and clashing with the security forces. (LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images) 

«Η μακραίωνη παράδοση της ελληνικής ανταρσίας»

Στις...Σουλιώτισσες, στο Πολυτεχνείο, αλλά και στην κυβερνητική αστάθεια αναζητεί ο ξένος τύπος τα αίτια της εξέγερσης στη χώρα μας

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 - Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ
Μετά το σοκ των πρώτων ημερών αρκετά ξένα ΜΜΕ επιχείρησα χθες να αναζητήσουν τα κρυφά αίτια της ελληνικής εξέγερσης: αίτια ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά. 
Ετσι το αμερικανικό CΝΝ, αφού πρώτα σημειώνει ότι «η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο τη λέξη και το ιδανικό της δημοκρατίας», χαρακτηρίζει «θυελλώδες» το τελευταίο 18μηνο υπενθυμίζοντας τις ευθύνες της «αργής ελληνικής γραφειοκρατίας», τις καταστροφικές πυρκαϊές του περασμένου καλοκαιριού, τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, από τις οποίες προέκυψε «μια αδύναμη κυβέρνηση με πλειοψηφία μιας μόνον έδρας», τις μαζικές αντιδράσεις και τις διαδοχικές απεργίες για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά και τα απανωτά σκάνδαλα διαφθοράς. Το αμερικανικό δίκτυο συνδέει επίσης τις ταραχές με την οικονομική κρίση αλλά και με τη σκληρότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τη βαρύτερη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. 
Πιο «βαθιά» ακόμη πηγαίνει η ανάλυση του βρετανικού «Guardian», που υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις είναι συμπτώματα μιας «κοινωνίας βαθιά απογοητευμένης από τις αποτυχίες και την ατιμία της πολιτικής ηγεσίας της». «Η αναταραχή ξεκίνησε πολύ πριν από την αλόγιστη δολοφονία του 15χρονου» γράφει. «Η Νέα Δημοκρατία έδωσε μεγάλες υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων για να κερδίσει την επανεκλογή της, αλλά το μόνο που είδαν οι ψηφοφόροι της ήταν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, αύξηση της εγκληματικότητας και ένα εντελώς άδικο σύστημα απονομής δικαιοσύνης». 
«Είναι μια κακοδιαχείριση που επιτρέπει σε καταδικασμένους βουλευτές, τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους να αποφεύγουν την τιμωρία (...). Είναι μια κυβέρνηση που ασχολείται μόνο με τα δικά της συμφέροντα και οι πολίτες αντιδρούν παρομοίως φοροδιαφεύγοντας, “λαδώνοντας”, μολύνοντας το περιβάλλον, παραβιάζοντας τον νόμο και γενικώς κάνοντας ό,τι τους αρέσει ατιμώρητα». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ βιάζονται να αποκαλέσουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές “ακροαριστερούς αναρχικούς”, αλλά είναι πιο πιθανόν οι νεαροί αυτοί να είναι κακοποιοί και βαριεστημένα πλουσιόπαιδα που ακολουθούν την ίδια μαφιόζικη νοοτροπία που συναντά κανείς στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων και δεν γνωρίζουν ούτε καν τον ορισμό της αναρχίας». 
Μ ε πιο ψυχολογική προσέγγιση ο Μάλκολμ Μπράμπαντ του ΒΒC ανατρέχει στη δική του ανάλυση στην «ελληνική παράδοση της ανταρσίας», όπως την αποκαλεί: «Οταν οι Ελληνες λένε όχι, το εννοούν» γράφει, υπενθυμίζοντας ότι οι νεαροί που συμμετέχουν στις ταραχές μπορεί να ανήκουν στην απολιτική και αδιάφορη «γενιά του Ιpod» αλλά παραμένουν «κληρονόμοι μιας παράδοσης αιώνων, από τον καιρό που οι καλόγριες αυτοκτονούσαν πέφτοντας στους γκρεμούς για να μην υποκύψουν στους οθωμανούς εισβολείς». Ο Μπράμπαντ «στέκεται» ακόμη στο ιστορικό «Οχι» του Μεταξά στον Μουσολίνι και φυσικά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, το οποίο χαρακτηρίζει «σύμβολο της σύγχρονης εξέγερσης». Εκτιμά μάλιστα ότι «η λανθάνουσα περιφρόνηση των Ελλήνων προς την Αστυνομία, που σήμερα εκρήγνυται σαν ηφαίστειο, πηγάζει από τα χρόνια της δικτατορίας, όταν οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονταν ως μπράβοι της χούντας και προδότες του λαού τους»... 

Dec 9, 2008

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - Alpha radio Ομόνοια

Ένα ανατριχιαστικό απόσμασμα του Alpha Radio το οποίο δεν αναμεταδώθηκε από ΚΑΝΕΝΑ δελτίο ειδήσεων, το περιστατικό δεν το άκουσα ΠΟΥΘΕΝΑ παρά το ότι τα δελτία ειδήσεων κάλυπταν αυτές τις ημέρες το 80% του προγράμματος των καναλιών.  Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο ελεύθερος τρόπος έκφρασης και όσα το σύστημα απάνθρωπα καλύπτει εμείς μπορούμε να τα δείξουμε στον κόσμο. Διαδώστε το.


Ευχαριστώ το φίλο που το ξεκίνησε http://papachatzis.tumblr.com/

Dec 8, 2008

Οι δρόμοι της φωτιάς



Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

Μαύρες κουκούλες καταστρέφουν τα πάντα, καταστρέφουν κόσμο ο οποίος κρεμόταν από μια κλωστή με την οικονομική κρίση, ένα σπρώξιμο ήθελε και του το δίνουμε απλόχερα Μαύρες κουκούλες καίνε ότι βρουν αγνοώντας τους συνανθρώπους τους που με ποτήρια με νερό και αγανάκτηση ψυχή
 προσπαθούν να περισώσουν τα σπίτια τους.
Μαύρες κουκούλες σπάνε και κλέβουν κάβες και οπλοπωλεία μαζεύοντας πολεμοφόδια για να βγουν και σκοτώσουν/εκδικηθούν με περισσότερες πιθανότητες.
Μαύρες κουκούλες εκμεταλλεύονται απρόσκλητα το πανεπιστημιακό άσυλο που με αίμα κατακτήθηκε τιμής ένεκεν από τους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά όταν η Ελληνική δημοκρατία τους χρειάστηκε.
Μαύρες κουκούλες αμαυρώνουν τον άδικο θάνατο ενός νέου. Μαύρες κουκούλες τον ξέχασαν ήδη.











Ότι σπάει σπάστε το, 
ότι καίγεται κάψτε το,
ότι ματώνει ματώστε το,
βία, βία , βία , βία , βία , βία , βία , βία , βία. ..Β Ι Α. 
Και να τώρα λεγόμαστε και εμείς επαναστάτες, δοξάστε μας.

The end of traditional learning.

- Do you know how to drive a helicopter? 

- Not yet. Tank, I need a driving program for an EHX-213123 heli.
- Uploading NOW...

This discussion from Neo and Trinity may seem out of this world. 
Maybe so but if the below article is for real then... we are getting there. 

Ο Άρτον Μπαλέσι σκοπεύει να πάρει τα καλύτερα στοιχεία των 
κορυφαίων παικτών του πλανήτη και να δημιουργήσει έναν ποδοσφαιρικό... Frankenstein.
"Έχω συγκροτήσει μια ομάδα από παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες και είναι μαζί μου τους τελευταίους 18 μήνες. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, έχουμε την εμμονή, αν και δεν έχω το φυσικό ταλέντο", αναφέρει ο Μπαλέσι. "Πιστεύω πως έχουμε τα κατάλληλα συστατικά, απλά πρέπει να κάνω εκτέλεση"

Θα ακολουθήσει και την μέθοδο Feldenkrais, η οποία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του οργανισμού με ειδικά σχεδιασμένο τρόπο που σου αναδιοργανώσουν τον εγκέφαλο, ώστε να σε κάνουν πιο αποτελεσματικό. 
Επίσης, θα ακολουθήσει μια διαδικασία εκμάθησης (NLP modelling), κατά την οποία θα αφομοιώνει τα πάντα σαν είναι παιδί, έτσι θα τα μαθαίνει καλύτερα (κυρίως κινήσεις).




Powered By Blogger