Aug 22, 2008

Οι μικρές μου ανακαλύψεις


Υπάρχει ένα αγαπημένο συναίσθημα το οποίο μπορεί να ξεπηδήσει από το πουθενά. Πάντα έρχεται απροειδοποίητα και θα σε χτυπήσει παιχνιδιάρικα σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεσαι. Είναι το συναίσθημα της έκπληξης μιας προσωπικής ανακάλυψης. Η ανακάλυψη αυτή μιλάει στην ψυχή σου και από την πρώτη στιγμή της συνάντησης σας ξέρεις ότι θα σε εκφράζει σε όλη σου τη ζωή και πάντα θα έχει τη δύναμη να φέρνει στην επιφάνεια ένα μικρό, κρυφό κομμάτι του εαυτού σου.

Η στιγμή αυτή είναι πάντοτε κρυμμένη σε μικρά αντικείμενα (όπως καθετί πολύτιμο) ένα βιβλίο, ένα τραγούδι, μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένας καλλιτέχνης που κοιτάει τον κόσμο με τέτοιον τρόπο μαγικό ώστε δε μπορείς να αντισταθείς, μαγνητίζεσαι κοντά του και αδύναμος θα πλανηθείς μαζί του. Στην ουσία σου προσφέρουν μικρές ματιές στον εαυτό σου και σε συγκινούν με τρόπο μοναδικό. Και ίσως να μην ξέρεις και το λόγω.

Η μαγεία έγκειται στο γεγονός πως κανείς άλλος δε μπορεί να το ανακαλύψει παρά μόνο εσύ, για αυτό και είναι σπάνιες οι στιγμές αυτές, γιατί σε κάποιον άλλο το ίδιο γεγονός την ίδια στιγμή μπορεί να μη σημαίνει τίποτα απολύτως. Εκφράζει μόνο εσένα και η αξία του ασήμαντη λεπτομέρεια για κάποιον άλλο ορθώνεται περήφανη μόνο μπροστά στα δικά σου μάτια.

Μεγάλη παρηγοριά η σκέψη πως οι μικρές σου ανακαλύψεις θα σε συντροφεύουν για πάντα, και αν κάποιες φορές στο δρόμο σου χαθείς θα ξέρεις ότι εκεί που κάποτε βρήκες τον εαυτό σου, εκεί γύρισε ξανά να γνωριστείς.

Powered By Blogger